首页 > 范文大全 > 正文

考前30天阅读理解二

开篇:润墨网以专业的文秘视角,为您筛选了一篇考前30天阅读理解二范文,如需获取更多写作素材,在线客服老师一对一协助。欢迎您的阅读与分享!

(限时25分钟)

(A)

体裁议论文题材社会生活类词数266

British women are becoming increasingly wealthier than men, according to research from an investment bank published on Monday. Researchers for Invested Private Bank found the number of wealthy women is increasing, with 2. 4 million UK women having more than 25, 000 pounds (US $45, 000) in savings accounts alone.

The majority of these women (60 per cent) are married or cohabiting (同居), 16 per cent are single and the remainder are widowed, divorced or separated. Analysis from the banks data has found that since October 2003, 45 per cent of new clients who opened one of their accounts (which has a minimum balance of 25, 000 pounds) have been women who have done so in their own name.

Research published last month showed that there are now an estimated 360, 000 women in Britain who are worth half a million pounds or more each. Between them, they own assets (资产) worth almost 300 billion pounds (US$ 540 billion) and their numbers are expected to increase rapidly. It is estimated that by 2025, women will own 60 per cent of the nations personal wealth. Over the past 30 years, the female employment rate has jumped from 42 per cent to 70 per cent, while almost a third of managers are now women. In 1974, the number of women managers was a mere 2 per cent.

However, other factors also come into the equation (综合因素). Women are now living longer, inheriting valuable properties and other assets from their husbands and receiving generous divorce settlements.

1. Which of the following is NOT true?

A. All British women becoming increasingly wealthier are not married.

B. The majority of the new clients who opened their accounts in the bank are women.

C. Today female employment rate is higher than before.

D. Some wealthy women have unhappy marriage.

2. The passage is mainly about .

A. women getting rich faster than men in the UK

B. women getting out of control of men in the UK

C. nations wealth of the UK gradually becoming private

D. men becoming less important in the UK

3. Which is the change that has happened to British women in the past 30 years?

A. More women come into the management circle.

B. The rate of divorce keeps rising.

C. More women are out of work.

D. Women become the real power over all affairs.

4. Which of the following is NOT the cause of British women being wealthy?

A. High female employment.

B. Taking over possessions from their husbands.

C. Receiving money after separation from their husbands.

D. Receiving assets from their parents.

(B)

体裁记叙文题材社会文化类词数408

Once Dr. Mellinkoff invited me to join him at the hospital to discuss interesting cases with his students. The case at hand was a Guatemalan man, aged 34, who had a fever and many other medical problems. His condition was not improving, and there was not much hope he would live.

Dr. Mellinkoff asked to see the patient. He introduced himself in Spanish and, in a very gentle voice, asked how he felt. The patient smiled and said everything was all right. Then the doctor asked if he was able to eat. The patient said that he had no desire to eat.

“Are you getting food you like? ”

The patient said nothing.

“Do you get the kind of food you have at home? ”

The answer was negative.

The doctor put his hand on the mans shoulder and his voice was very soft.

“If you had food that you liked, would you eat it? ”

“Yes, yes, ” the patient said.

The change in the patients appearance couldnt have been more obvious. Nothing was said, but it was easy to tell that a message had been sent and had also been received.

Later, the doctor asked why the Guatemalan man wasnt getting food he could eat. One of the students said, “We all know how difficult it is to get the kitchen to make special meals. ”

“Suppose, ” the doctor replied, “you felt a certain medicine was absolutely necessary but that our hospital didnt carry it, would you accept defeat or would you insist the hospital meet your request? ”

“I would probably insist, ” the student said.

“Very well, ” the doctor said. “You might want to try the same method in the kitchen. It wont be easy, but I can help you. Meanwhile, lets get some food inside this man as fast as possible, and stay with it. Or hell be killed by hunger. By the way, there must be someone among you who can speak Spanish. If we want to make real progress, we need to be able to talk with him. ”

Three weeks later, Doctor Mellinkoff told me that the Guatemalan man had left the hospital under his own power. It takes more than medicine to help sick people;you also have to talk to them and make them comfortable.

5. The patient had no desire to eat because .

A. he was not hungryB. he was seriously ill

C. he was given special mealsD. he was not satisfied with the food

6. According to the passage, we can conclude that .

A. the patients native language was Spanish

B. the patients illness was caused by hunger

C. Dr. Mellinkoff performed an operation on the patient

D. the hospital failed to provide the right medicine for the patient

7. Which of the following words can be used to describe Dr. Mellinkoff?

A. Cold.B. Considerate.C. Curious.D. Careless.

8. What do you think Dr. Mellinkoff wanted to tell his students in this case?

A. Doctors should be good at foreign languages.

B. Doctors should know their patients real problems.

C. Doctors should try to improve their medical skills.

D. Doctors should have a good relationship with their patients.

(C)

体裁应用文题材广告类词数348

American Watersports

Tuesday—Saturday

Located on the beach of the Sea Gardens Beach Resort, there are fun things to rent for the whole family. They offer rentals for kayaks, jetskis and even parasails! Enjoy the water upclose or from a birds eye view! No matter what activity youre enjoying, be sure to protect yourself and your family from the suns powerful rays and apply plenty of sun block!

15th Street Boat Company

Monday—Saturday

15th Street Boat Company offers rental boats of all kinds. Theyre sure to have what you are looking for, whether its a small boat for a quick and simple outing or an extravagant boat with comfortable seats with a stereo(立体声) and hightech navigation(导航). You can rent a boat for half a day, a couple days, or even weeks at a time. If you want it, theyve got it. Its fun for everyone!

Coconuts Watersports

9 a.m. —5 p.m. Monday through Sunday

Coconuts Watersports is open 7 days a week for your convenience and offers tons of water fun for the whole family. Jet ski activities last 30 minutes or 1 hour and can make stops along the way. You must be at least 14 years of age to ride alone and can be as young as 3 to ride along with an adult. Everybody is required to wear a life jacket and a license is required to operate the jet ski. Bathing suits and shorts are recommended.

Jet Ski Tours of Miami

Thursday—Sunday 10 a.m.—7 p.m.

Jet Ski Tours of Miami includes onsite parking, indoor restrooms, lockers and life jackets for participants. You may choose a one or twohour tour and each jet ski can hold up to 3 people. You must be at least 18 years old in order to ride. As long as you are accompanied by an adult, there is no age limitation for any passenger. There is a restaurant nearby to eat at. The tour visits 6 different islands and passes by Bayside and Hard Rock. You may even catch a glimpse of dolphins playing or a manatee resting in these fabulous Florida waters.

9. What activity is convenient for the visitors to have lunch?

A. Jet Ski Tours of MiamiB. Coconuts Watersports

C. 15th Street Boat CompanyD. American Watersports

10. To satisfy your sons curiosity about marine animals, you .

A. will rent a boat to ride with him

B. prefer an extravagant boat with comfortable seats with a stereo

C. would like to prefer American Watersports to Florida waters

D. can choose the tour to Bayside and Hard Rock

11. If you like to sail a boat, you can .

A. go to the Sea Gardens Beach ResortB. visit 15th Street Boat Company

C. choose Jet Ski Tours of MiamiD. go to Coconuts Watersports

12. To ride alone in the jet ski activities, .

A. you have to be at least 14 years oldB. you can choose to wear a life jacket or not

C. you must be over 18 years oldD. you have to be with parents

【拓展提升】

1. 词汇识记

阅读理解?A)

more than

inherit v.

(阅读理解?B)

absolutely adv.

at hand

2. 难句分析

(阅读理解?B)

We all know how difficult it is to get the kitchen to make special meals.

how引导宾语从句;it作形式主语,代指to get the kitchen to make special meals。

句意:

答案解析

A

【文章大意】这是一篇社会生活类短文。最近一份研究报告称,英国女人正变得越来越比男人更有钱, 而且女性财富的增长势头强劲,真可谓“巾帼不让须眉”。

1. B【解析】细节理解题。根据第二段的意义可知:在这些女性之中,大多数(60%)已经结婚或同居,16%的仍是单身,其他的则是寡居、离异或分居的。另外在银行开户的新客户中45%的为女性,故不是大多数,所以B错误。

2. A【解析】主旨大意题。通读全文可知:英国有钱的女性越来越多;自2003年10月以来,在银行开户的新客户中,45%的是女性;到2025年,英国个人财富的60%将掌握在女性手中。综合上述信息可得:英国女人比男人富得快。

3. A【解析】推理判断题。第三段最后几句明确表示:在过去的30年中,女性就业率从42%飙升到70%。目前,约有三分之一的管理人员为女性。而在1974年,女性管理人员的比率仅为2%。由此推断:越来越多的女性进入管理层。

4. D【解析】细节理解题。女性变富的原因除了就业率不断提高这个因素之外,在短文的最后一段也作了补充说明:女性财富的增长也与其他因素有关。现在,女性的寿命普遍比男性长,她们可以从配偶那里继承贵重物品和其他财产,如果离婚的话,她们也可以得到可观的财产。

B

【文章大意】一位病重的人因医院没有喜欢的食物而拒绝进食。最后医生的关照却使他康复出院。文章揭示了一个道理:来自他人的关心有时比药物治疗更有效。

5. D【解析】细节理解题。由文章中医生问病人有没有要吃的东西时,病人说“不”。而后问病人“如果有喜欢吃的东西呢?”,病人说“Yes”。可知答案。

6. A【解析】推理判断题。医生用“Spanish”与病人温和地说话,可推知病人的母语为西班牙语。

7. B【解析】推理判断题。Dr. Mellinkoff温和地跟病人说话并且给病人提供他想吃的食物,说明他是体贴的,考虑周到的(considerate)的人。

8. B【解析】推理判断题。由文章最后一段中It takes more than medicine to help sick people;you also have to talk to them and make them comfortable. 可知。

C

【文章大意】本文为介绍旅游活动的四则广告。

9. A【解析】细节理解题。在第四部分中的There is a restaurant nearby to eat at. 说明游客可以用餐。

10. D【解析】细节理解题。在第四部分最后一个句中提到海豚、海牛,他们属于海洋动物,和题干中的marine animals相符。因此参考答案从这里找出。

11. B【解析】细节理解题。根据文章第二部分中的You can rent a boat for half a day, a couple days, or even weeks at a time. 可知,只有在15th Street Boat Company能租到船。文章并没有提到租船者的年龄限制,所以排除D。

12. A【解析】细节理解题。根据文章第三部分中的第三个句子可得出参考答案。该题极易误选C。注意在第四部分中谈到的是你至少18岁,而不是over。

【拓展提升】

1.(阅读理解?A)

超过;不仅仅;非常继承;遗传而得

(阅读理解?B)

绝对地;完全地在手边;即将到来

2. 我们都知道让厨房做一顿特殊的饭有多么困难。